Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Meerdere en vaak complexe ideeën worden uitgelegd aan de hand van één enkel beeld, die de essentie effectiever overbrengt dan een verbale omschrijving. Helemaal waar, maar 3D renderingen brengen deze beelden naar een volgend level: animatie video’s en levensechte Virtual Reality ervaringen.

 

Hoe pak je dit het beste aan om de gewenste kwaliteit te ontvangen tegen zo laag mogelijke kosten? Bekijk onderstaande zes tips! 

1. Invulformulier

Via het invulformulier wordt alle belangrijke informatie verzameld om de eerste versie van de rendering zo specfieke mogelijk op te leveren. Je geeft aan wat de wensen zijn en welke voorkeur je hebt op basis van:

  • Architectonische-, stijl- en/of sfeerelementen
  • Views: welke camerastandpunten wil je wel of juist niet zien
  • Referenties: hoe je dit het beste doet, leggen we in de volgende stap uit
  • Materialen
  • Hoeveelheid beelden en resolutie

Ter verduidelijking is een voorbeeld van een volledig ingevuld formulier toegevoegd.

Het invulformulier (leeg)

2. Referenties

Jouw conceptuele idee bestaat naast grote elementen ook uit details. Om aan jouw voorkeur en behoefte te voldoen is de hoeveelheid informatie inclusief details van groot belang. Details maken de rendering compleet. Een aantal voorbeelden van referenties zijn:

  • Bouwwerk, interieurinrichting of tuinontwerp
  • Speciale structuur op het belang, de stof van de bank of bepaalde decoratie
  • Bepaalde producten: lever de link van de webpagina aan

3. Aanlooptijd

De aanlooptijd is gemiddeld drie weken. Bij complexe, grote en gedetailleerde opdrachten kan het uitlopen. De aanlooptijd begint zodra de benodigde stukken ontvangen zijn, van het invulformulier tot aan van 3D-modellen.

4. Aanleveren van eigen 3D modellen

Het aanleveren van eigen 3D-modellen is wenselijk. Via deze video laten we je graag weten hoe je dit doet en waar je rekening mee dient te houden. Je kunt hierbij denken aan de positie van de vegetatie bij stoepranden in een exterieur ontwerp. Goed om te weten: elk onderdeel dat niet als een 3D-model is gemaakt, wordt niet zichbaar in het het opgeleverde product.

Before After

5. Het aantal objecten

Vraag bij ieder object af of het noodzakelijk is in de 3D visualisatie. Voor ieder object dat na de briefing (het invulformulier) wordt toegevoegd worden extra kosten gerekend. Voor elk object worden zaken als schalen, reflextie, licht en kleur afzonderlijk gemaakt.

6. Revisie

In de offerte worden één of meerdere gratis revisierondjes opgenomen. Om het maximale uit deze revisieronde te halen, ondersteunen we graag door een PDF te sturen waar je in één keer al je op- en aanmerkingen bij de afbeeldingen kunt plaatsen. Zo kunnen wij efficiënter de revisies toepassen, zodat de uiteindelijke kosten voor de visualisaties zo laag mogelijk blijven.

Wat valt er bijvoorbeeld onder de noemer revisie? Je kunt denken aan het aanpassen van de stijl of camerahoek. Wat er bijvoorbeeld niet onder valt, is het toevoegen van meerdere nieuwe objecten die niet in het originele design zaten of waren aangegeven in het invulformulier.

Met deze tips uit onze ervaringen ga je het proces van 3D visualisatie goed voorbereid in. De allerlaatste tip: wees zo volledig en duidelijk mogelijk. Te veel informatie geven bestaat niet.

 

Ben je benieuwd hoe wij jouw conceptionele idee tot leven brengen?

Wij zijn nieuwsgierig naar wie jij bent en wat je plan is.

Door onderstaand formulier in te vullen kunnen wij contact met je opnemen.

Wij sparren graag met je mee!

Alle foto’s en teksten op de website zijn eigendom van 3D Ontwerp Visualisatie. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van 3D Ontwerp Visualisatie.

Algemene voorwaarden 3D ontwerp Visualisatie